svaki dan, 12.00 – 20.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

RADIONICE ZA DJECU

Info sat za roditelje!

Dragi roditelji, pozivamo vas da u četvrtak, 5. marta u 19h dođete u Nahlu sa svojom djecom i iz prve ruke se upoznate s dva edukativna programa za djecu koje od mjeseca marta Škola Mentalne Artimetike – Malac Genijalac nudi u Nahlinoj igraonici.

Od mjeseca marta Malac Genijalac u Nahlinoj igraonici nudi dva programa:

I NUMICON – program za djecu od 4 do 6 godina

Za razvoj matematičkih sposobnosti kod djece. Pokriva oblast brojeva, osnovnih računskih operacija i različitih matematičkih obrazaca. Proces učenja i razumijevanja matematičkih pojmova se odvija korištenjem vizuelnih (vid), auditivnih (sluh) i kinestetičkih (motoričkih) sposobnosti djece – VAK metoda.

II MENTALNA ARITMETIKA (rad na abakusu) – program za djecu od 7 do 14 godina

Mentalna aritmetika je sposobnost računanja bez korištenja olovke i papira ili nekog drugog tehničkog pomagala. Pored toga što pruža mogućnost da se poboljšaju matematičke sposobnosti djeteta, program mentalne aritmetike pozitivno utiče na razvoj razmišljanja i podstiče niz vještina i sposobnosti koje su djetetu potrebne u životu.

Ovi programi imaju za cilj:

  • da podstaknu intelektualni razvoj djece edukacijom kroz igru,
  • da razvijaju logiku, fokus i pažnju,
  • da razvijaju memoriju,
  • da povećavaju memorijske kapacitete i reflekse, kreativnost i sposobnost zamišljanja, kao i sposobnost analize i logičkog razmišljanja,
  • da izoštravaju moć zapažanja i koncentracije,
  • da pomažu u povećavanju samopouzdanja i nezavisnosti kod djece.

Napomena: nakon info sata bit će održana kratka, pokazna radionica za djecu. Također, roditelji koji budu željeli da prijave svoje dijete/djecu u četvrtak moći će to učiniti na Nahlinom info desku.

Dobro došli!