fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Dodijeljeno 7 stipendija društveno aktivnim studenticama

Zahvaljujući donatorkama iz Bosne i Hercegovine i inostranstva i ove godine su prikupljena sredstva i dodijeljene stipendije za vrijedne društveno aktivne studentice, članice Nahlinog kluba mladih Tignum iz Sarajeva, Bihaća i Tuzle.  Simbolično, u mjesecu u kojem se obilježava Međunarodni dan djevojaka i žena u nauci, dodijeljeno je 7 stipendija vrijednim budućim naučnicama.

I ove godine smo nastavili dugogodišnju praksu stipendiranja studentica koje kroz svoj angažman donose vrijednost više u okruženje u kojem žive. Simbolično, u mjesecu u kojem se obilježava Međunarodni dan djevojaka i žena u nauci, dodijelili smo 7 stipendija vrijednim budućim naučnicama, studenticama medicine, zdravstvenih studija, vizuelnih umjetnosti, engleskog jezika i književnosti, softverskog inžinjeringa i mašinstva. Dodijeljene su 4 stipendije studenticama koje studiraju u Sarajevu, 2 stipendije studenticama u Bihaću te jedna stipendija u Tuzli.

Kroz različite vidove edukacije, podrške i ohrabrenja nastojimo doprinijeti dodatnom usavršavanju kvalitetnih pojedinki, budućih ekspertica u različitim poljima nauke u Bosni i Hercegovini. Kroz rad s mladima trudimo se kod njih razvijati potrebu za društveno korisnim radom, proaktivnom i korektivnom akcijom u njihovoj užoj i široj zajednici.

Posebno smo sretni kad, uz vašu pomoć, uz sve to uspijemo poboljšati i životni standard angažiranih i perspektivnih studentica osiguravanjem stipendija koje im olakšavaju svakodnevne izazove u ključnoj fazi kada uče i razvijaju svoje potencijale.

Sa zahvalnošću svima koji su učestvovali u pružanju podrške društveno aktivnim studenticama, posebno ističemo podršku iskazanu na humanitarnom bazaru u okviru Dana otvorenih vrata Nahlinog kluba mladih “Tignum” tokom kojeg je prikupljen novac za cijele dvije stipendije.

#uključise

Ako želiš u našem društvu ostaviti vlastiti trag trajnog dobra i posijati sjeme pozitivnih promjena kod budućih generacija, postani i ti dio Nahline mreže podrške društveno aktivnim studenticama na neki od sljedećih načina: