Image of Demijan

Knjiga

DemijanHese je 1946.godine dobio najveće svjetsko priznanje: Nobelovu nagradu za književnost. Sredinom šezdesetih godina postao je jedan od najčitanijih i najprevođenijih evropskih pisaca za poslednjih sto godina.Talas interesovanja za njegova djela neprestano raste širom svijeta tako da su ona dosad prevedena na 49. jezika. Cjelokupan svjetski tiraž svih dosad objavljenih heseovih djela iznosi preko 30 miliona primjeraka.

U Heseovoj kritici civilizacije i građanskog društva, u njegovom protestu protiv svih oblika totalitarizma, u njegovom neumornom zalaganju za svjetski mir, u odbacivanju svake prinude nad duhovnom slobodom, jednostavan i kreativan život - savremeni čitalac nalazi potvrdu svojih ideala i stremljenjaq.

Hese je građanin svijeta i vizionar budućnosti. On je neophodan svakom pojedincu koji osjeća potrebu za radikaqlnim mijenjanjem svojih naz7ora, svoje ličnosti, svoga načina života.

Hese piše jednostavno i nadahnuto, iskreno i poetično. On lako i brzo osvaja čitaoce svojom neposwrednošću, istinitošću, magičnim prizvukom svojih rečenica i mudrim porukama svog ogromnog životnog iskustva


Availability

3505BMpr0286Biblioteka 3. sprat (BMpr0210)Available - Dostupno
4615BMpr0210Biblioteka 3. spratAvailable - Dostupno

Detail Information

Series Title
-
Call Number
BMpr0210
Publisher Narodna knjiga i Miba books : Podgorica.,
Collation
-
Language
Indonesia
ISBN/ISSN
9789940250676
Classification
BMpr0210
Content Type
-
Media Type
-
Carrier Type
-
Edition
-
Subject(s)
-
Specific Detail Info
-
Statement of Responsibility

Other version/related

No other version available
Information


RECORD DETAIL


Back To PreviousXML DetailCite this