fbpx
  svaki dan, osim subote, 11.30-21.00
 E-mail: info@nahla.ba      +387 33 710 650

Berina, marketing asistentica: Nahlina obuka mi je promijenila život

Berina Lemezan, jedna od polaznica obuke za community menadžericu u CEI Nahla, a sada marketing asistentica u S.R.C. Ajdinovići, zaposlenje je našla odmah po okončanju nastave u sklopu obuke za community menadžericu. Berina je odlučila sa nama podijeliti svoje utiske s obuke, kako joj je obuka pomogla da pronađe zaposlenje te kako je osnažila i pripremila za daljnje životne poduhvate.

U okviru projekta Skills4Digital, 45 nezaposlenih žena s područja Sarajeva (CEI NAHLA), Tuzle (Edukacijski centar Nahla – Tuzlai Bihaća (NAHLA-Bihać) krenulo je na svoj edukacijski put kroz obuku za community menadžericu u novembru 2021. godine. Polaznice su vrijedno i marljivo radile i učile u proteklim mjesecima, sticale nova znanja i vještine te imale priliku i za praktičan rad sa klijentom. Ovog ljeta ih čeka praktičan rad za male i srednje biznise zajedno s polaznicama obuke za vizualne komunikacije gdje će udruženim snagama nalaziti praktična rješenja za svoje klijente, ali i obogatiti svoj portfolio. Sve ovo ih je dodatno osnažilo na njihovom putu mijenjanja statusa quo, a neke od njih su zaposlenje našle i prije završnice samog projekta i dodjele certifikata koja je planirana u septembru 2022.

Jedna od tih polaznica je i Berina Lemezan, sada marketing asistentica u S.R.C. Ajdinovići, koja je zaposlenje našla odmah po okončanju nastave u sklopu obuke za community menadžericu. Berina je odlučila sa nama podijeliti svoje utiske s obuke, kako joj je obuka pomogla da pronađe zaposlenje te kako je osnažila i pripremila za daljnje životne poduhvate.

"Moje interesovanje za digitalnim marketingom, ali i marketingom općenito, traje već duži niz godina. Samostalno sam izučavala, analizirala radove drugih osoba, pratila trendove... Međutim, moje formalno obrazovanje nije bilo vezano za marketing. Nakon završetka jednog poglavlja u mom životu zapazila sam konkurs za community menadžericu u Centru za edukaciju i istraživanje "Nahla", koji je za mene predstavljao nepoznanicu do tog trenutka. Odlučila sam se prijaviti i pokušati zauzeti jedno od 15 dostupnih mjesta. Vidjela sam to kao svoju priliku da zvanično započnem svoje školovanje u oblasti marketinga," priča nam Berina o svojim počecima.

"Obuka za community menadžericu sama po sebi je korisna jer je fokusirana na konkretne stvari, stvari koje su vezane za posao community menadžerice. U toku same obuke nije bilo nepotrebnog gradiva. Ipak, s obzirom na posao koji trenutno obavljam, kao najkorisniju stvar bih izdvojila individualne vježbe. Za svaku vježbu, bilo da je riječ o grupnom ili individualnom radu, predavači su nam davali povratne informacije što nam je pomoglo da shvatimo šta radimo ispravno, a šta može bolje. Pomoću individualnih vježbi naučila sam kreirati kampanje korak po korak, izaći iz okvira kada je riječ o idejama, te osloboditi se treme prilikom prezentacije rješenja,“ kaže Berina, kojoj ova obuka predstavlja jednu vrstu prekretnice u poslovnom životu.

Za sam kraj, Berina ima poruku za sve mlade ljude koji još uvijek traže priliku za sebe.

"Smatram da ova, ali i slične obuke, mogu odigrati značajniju ulogu u životu mlade osobe. Obuka za community menadžericu meni je pomogla da shvatim u čemu sam najbolja, šta volim da radim i u čemu uživam. Slobodno mogu reći da mi je ona promijenila život. Stvari u mom životu je okrenula u smjeru koji sam dugo priželjkivala, te sam zahvalna svim uposlenicima CEI "Nahla", a posebno našim predavačima koji su nam prenijeli znanje i bili podrška u svakom momentu. Svim mladim ljudima koji žele unaprijediti svoje već stečene vještine ili žele otvoriti nova vrata u svojim poslovnim životima predložila bih da se prijave i pohađaju obuke, prije svega u CEI "Nahla", ali i u drugim centrima za edukaciju. Nikad nije kasno za sticanje novih znanja i vještina!“

Projekt je finansijski podržala Vlada Švicarske (SDC), a realizira ga Centar za edukaciju i istraživanje Nahla