Edukacija   |    Istraživanje   |    Poslovna zajednica   |    Linija zdravlja   |    Usluge   |    Ostale aktivnosti

  

 • U nastojanju da dovoljno brzo utječemo na pokretanje pozitivnih promjena i smanjimo stepen nezaposlenosti u našem društvu, odlučili smo udružiti snage s kompanijama koje u svom poslovanju promoviraju koncept društvene odgovornosti. Društveno odgovorno djelovanje naših partnera odnosi se na pružanje podrške našem centru pri realizaciji aktivnosti koje potiču procese zapošljavanja i samozapošljavanja.

  Naše aktivnosti usmjerene su na:
  • Pružanje edukativne i finansijske podrške marginaliziranim grupama žena kao što su samohrane majke, žene koje su već duži period bez zaposlenja, žrtve nasilja u porodici.
  • Osnaživanje žena kroz procese zapošljavanja i samozapošljavanja i ohrabrivanje da budu aktivne članice društva.

  Naše obuke planiraju se prema rezultatima tržišta rada te se biraju one obuke za koje se, prema istraživanjima, pretpostavlja da će u velikoj mjeri povećati konkurentnost žena u poslovnom okruženju.

  Svojom podrškom u vidu mentoringa, pružanja prilika za obavljanje prakse, stalnog ili honorarnog angažiranja polaznica obuka, finansijske podrške poslovnim idejama naših korisnica te drugim vidovima društveno angažiranog djelovanja naši društveno odgovorni partneri u velikoj mjeri doprinose poboljšanju kvaliteta života korisnica usluga CEI Nahla, kao i razvoju društva u cjelini.

  Listu naših društveno odgovornih partnera, koja iz dana u dan raste, trenutno čine:


           
  Akta.ba je vodeći poslovni portal u Bosni i Hercegovini koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugoistočne Evrope.
  www.akta.ba


       

  Klas d.d. Sarajevo, s tradicijom dugom 115 godina (osnovan 1902.), vodeći je bh. proizvođač u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu. Godišnje Klas proizvodi oko 80.000 tona hrane, a upošljava 960 radnika.
      
  Lider u trgovini informatičkom opremom u BiH. Prodajni lanac čini 20 trgovina koje su raspoređene širom BiH, te posluju pod 2 branda, IMTEC Computer & Technology i COMTRADESHOP.
  imtec.ba


  Swisscontact je poslovno orijentisana nezavisna fondacija za međunarodnu razvojnu saradnju. Ima predstavništva u 34 zemlje sa preko 1.200 zaposlenih, te promovira ekonomski, društveni i ekološki razvoj od 1959. godine.
  www.swisscontact.org

  Fondacija osnovana 2010. godine  u Istanbulu s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske. 
  Fondacija pored Istanbula ima urede u Bursi i u Sarajevu.
  www.bigmev.org

  ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo, kompanija osnovana početkom 1996. godine. Osnovna djelatnosti su elektromontažerski i instalaterski radovi jake i slabe struje.
  cipsistemi.ba

  Hobby Art Centar Sarajevo započeo je s radom krajem oktobra 2013. godine i nudi široku paletu materijala za kreativce, umjetnike i hobiste.
  www.hobby.ba


  Studio koji pruža usluge arhitektonskog projektovanja, dizajna interijera i namještaja, inženjerstva i konsaltinga, kao i izrade 3D modela i animacija za lokalne i internacionalne klijente.
  www.zidovi.com

  Agencija sa više od 16 godina iskustva u pružanju usluga grafičkog i web dizajna, programiranja aplikacija i web stranica, te realizaciji digitalnih kampanja za klijente u BiH i inostranstvu.
  www.digital2.ba

  Kompanija Sinkro osnovana je 1997. godine i jedan je od vodećih proizvođača namještaja u jugoistočnoj Europi. Sinkro namještaj izvozi se u 25 zemalja.
  www.sinkro.com


  MaŠta je marketinška agencija koja radi s organizacijama širom svijeta. MaŠta donosi inovativna rješenja za sve svoje partnere koji se bave: organizacijom događaja, vizuelnim komunikacijama, društveno odgovornim poslovanjem, PR-om i odnosima s medijima.
  www.masta.ba

  Kreativna digitalna agencija koja preuzima odgovornost za dizajn, razvoj, pisanje, vizuelne identitete, snimanje i uređivanje videa i fotografija, marketinških strategija i kampanja svojih klijenata.
  www.monloe.com


                     

              
 •  
 • 01.06.2017
 •  

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla   |   Džemala Bijedića 122, Sarajevo   |   Tel +387 (33) 710-650   |   Fax +387 (33) 641-664