Edukacija   |    Istraživanje   |    Poslovna zajednica   |    Linija zdravlja   |    Usluge   |    Ostale aktivnosti

  

 • Nedjeljne mudrolije - program za januar
 • "Nedjeljne mudrolije" je zabavno-edukativni program za djecu koji se održava svake nedjelje u prostorijama Nahline igraonice, a namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 8 godina.
 • U okviru ovog programa realiziraju se dvije tematske radionice:

  Radionica „SVEZNALICE“

  Na ovim radionicama kroz raznolik sadržaj učimo o općim znanjima i pojmovima koje možemo primijeniti u svakodnevnim životnim situacijama. Koristeći kreativne oblike i metode rada, djeca razvijaju kognitivne procese, finu motoriku, maštu, podstičemo razvoj komunikacije, socijalizacije i isticanje individualnih osobina.

  Vrijeme održavanja: nedjelja,  13.00-14.30

  Radionica „BRILJANTNO RAZMIŠLJANJE“


  Na ovim radionicama djeca kroz tehnike kratkih priča, asocijacija, mapa uma i stranih riječi razvijaju čula, pamćenje, kreativnost, emocije, logiku, koncentraciju te IQ.

  Vrijeme održavanja: nedjelja, 14.30-16.00

  Cijena jedne radionice: 7 KM

  POSEBNA PONUDA:

  Dvije radionice + GRATIS jednosatni boravak u igraonici (nedjeljom od 16.00 do 17.00)+ užina – samo 10 KM  ______________________

  PROGRAM za mjesec januar:

  Nedjelja, 6. januar 2019.

  Radionica SVEZNALICE
  Naziv radionice: ŽIVOTINJSKO CARSTVO

  Živa bića, različitih grupa, koja obilježava mnogo različitih i interesantnih karakteristika proučavat ćemo u ovoj radionici. Razgovaraćemo o vrstama, mjestu boravka, razlikama, produktivnosti, opasnostima, te ćemo podijeliti lična iskustva i mišljenja, te odgovoriti na mnoga pitanja iz životinjstvog svijeta.

  Radionica BRILJANTNO RAZMIŠLJANJE
  Naziv radionice:  SKRIVENA PITANJA

  U ovoj radionici ćemo prikazati zanimljivu ilustraciju sa nekoliko upitnika koji označavaju različite vrste pitanje koje krijemo unutar sebe, a za koje nismo dobilli odgovor. Cilj je podsticanje emocionalne sfere, interakcije i interpretacije.

  Nedjelja, 13. januar 2019.

  Radionica SVEZNALICE
  Naziv radionice: KARTA SVIJETA

  Koristeći Montessori metodu napravit ćemo kreativnu i inspirativnu kartu svijeta, te učiti o kontinetima, vrstama klima, vremenskim zonama, te koristeći samostalno izrađene znakove primijeniti naučene sadržaje na radu. Cilj je razvoj kognitivnih fuknkcija, podsticanje bolje interakcije u grupnom radu, te širenje općeg znanja.

  Radionica BRILJANTNO RAZMIŠLJANJE
  Naziv radionice:  DRVO RASTA

  Budimo kognitivne funkcije i kreiramo drvo našeg odrastanja i uspomena. Od korjena ka vrhu ćemo uočiti različite promjene, i napredovanja u različitim sferama, a pored toga podstičemo socijalizaciju boravkom u grupi i razmjenom iskustava.

  Nedjelja, 20. januar 2019.

  Radionica SVEZNALICE
  Naziv radionice:  SPORTSKI SVIJET

  Kroz ovu radionicu se upoznajemo sa različitostima i bogatstvom sportskih aktivnosti koje su rasprostranjene širom svijeta. Nakon kviza kojim ćemo ispitati već usvojene informacije, koristeći multimedijalna sredstva, istraživat ćemo o ličnostima koje su svojim uspjesima obilježile ovo područje, način izvedbe sportova, razlike, te uslove i pravila.

  Radionica BRILJANTNO RAZMIŠLJANJE
  Naziv radionice: LOGIČKE SLIKE

  Mišljenja o onome što percipiramo su različita, i upravo nam to predstavlja unikatnost onoga što izražavamo. Prikazivanjem različitih slika, i posmatranjem čitamo priču, na sasvim neobičan način. Nakon ovih aktivnosti, samostalno ćemo se okušati u ovoj vježbi, i složiti svoju slikovnu priču koja će drugima biti izazov.

  Nedjelja, 27. januar 2019.

  Radionica SVEZNALICE
  Naziv radionice: MJESECI U GODINI

  Koristeći metodu povezivanja slika i riječi učimo o mjesecima u godini, te obilježjima i karakteristikama. Pored kognitivnih fukcija, te proširivanja granica općeg znanja, podstičemo samostalnost izražavanja ideja i pravimo personalni kalendar, koji će omogućiti lakše pamćenje i služiti kao podsjetnik u našem domu.

  Radionica BRILJANTNO RAZMIŠLJANJE
  Naziv radionice: BRAIN GYM

  Kroz radionicu ćemo se upoznati sa vježbama i različitim pokretima koji nam pomažu tokom priprema za učenje, te održavanje aktivnog razmišljanja i pamćenja.

  NAPOMENA: Obavezna najava dolaska na mail zadaagic@live.com. Uplate na dan održavanja radionica u prostorijama Nahline igraonice.
 •  
 • 24.12.2018
 •  

Centar za edukaciju i istra?ivanje Nahla   |   D?emala Bijedi?a 122, Sarajevo   |   Tel +387 (33) 710-650   |   Fax +387 (33) 641-664

Bags are an replica handbags uk indispensable item gucci replica daily life. Sometimes when you go out and forget to bring a hermes replica , you will have a feeling of forgetting how to bring handbags replica. A good-looking bag will make your tastes rise several levels. replica handbags is the source of the face.